TEKAKORđ
Hej!Â
Det var ett tag sedan jag bloggade sist, det blir sÄ nÀr man har mycket att göra. TyvÀrr hinner man inte lÀgga upp recept varje dag. Men jag ska bÀttra mig, det lovar jag!
Â
Provade pÄ att baka tekakor och jag mÄste bara dela med mig av receptet. De tog slut med detsamma och de blev sÄ mjuka och smakrika. Ni mÄste bara prova baka de!
Â
Ingredienser:Â
Â
8 dl vatten 37âągrader
1 pkt torrjÀst
1 1/2 dl strösockerÂ
120 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1 Àgg
1 1/2 dl torrmjölk
Ca 12 dl vetemjöl
Â
Gör sÄ hÀr:
Â
Blanda ner vatten och torrjÀst, lÄt verka i 3 min
TillsĂ€tt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig och lite kladdig deg. Ca 12 min. Den ska Ă€ndĂ„ vara ganska fast och hanterbar.Â
LĂ€gg upp degen pĂ„ en arbetsyta med lite vetemjöl i botten sĂ„ den inte fastnar, vila i 15 min. Â
Dela dĂ€refter degen i smĂ„ bitar, forma de till bullar och lĂ„t vila 20 min under plastfolie.Â
Kavla tekakorna som nu vilat pÄ ena sidan en gÄng och samma pÄ andra. Nagga tekakorna med gaffel.
SĂ€tt ugnen pĂ„ 50 grader och lĂ„t de jĂ€sa i ugnen i ca 10 min.Â
Pensla med vatten och baka av pÄ 200 Grader.
 

Â