VÄRLDENS GODASTE ÄPPELPAJ

Mina underbara besökare, stor kärlek till er alla!!
förlåt för att det tagit långt tid med att uppdatera, men som de flesta kanske vet så studerar jag och har så enomrt mycket att göra dessa dagar med hemtentor och arbeten osv.
Men äntligen så bloggar jag nu igen och ni ska få veta att denna äppelpaj är
VÄRLDENS GODASTE ÄPPELPAJ! Den är dessutom super enkel att göra.
Så här kommer receptet mina underbara besökare!
Du behöver:
ca 200 g Filodegsark
4 Äpplen
(helst Granny Smith, ni vet dem gröna)
150g smör/margarin
2 dl socker
2 tsk Vanillinsocker alt. vaniljsocker
4 msk kanel
1/2 dl mjölk eller grädde
(beror på om du vill ha en lyxig äppelpaj då tar man grädde, jag tog mjölk)
210 g smör/margarin
1/2 dl socker
1/2 dl kanel
Mandelspån
Så här gör du:
Ta fram en form, du behöver inte smöra eftersom vi kommer tillsätta en del smör eller margarin.
Sätt ungstempen på 200 celcius och skala skiva äpplena i tärningar, desto större desto godare!
Lägg in dem i en kastrull tillsammans med smöret och sockret samt kanelen låt det koka i någon minut tills du inser att äpplena blivit mjuka.
Tag bort kastrullen från värmen så de inte bränns och börja ta fram din filo deg.
Smält nu smöret och tag fram en pensel.
Försök att få ut så stora bitar av din filodeg så den täcks över hela formen, är det så att den går sönder(vilket den brukar) lägg på de som går i sönder i alla fall.
Mellan varje ca 6-7 blad filodeg penslar du försktigt på med smör rikligt över hela formen.
Försök att täcka hela formen med filodegen tills du får ca 5 cm tjocklek på formen.
Nu häller du ner äpplena och fördelar dem i formen.
Tillsätt mjölken eller grädden och forsätt med att fylla formen med filodeg över hela formen.
När du fått lite bitar som sticker ut formen är det vara att pensla med lite smör, och trycka ner bitarna inne i formen. Pensla hela formen med smöret och stö över sockret och kanelen och mandeln.
In med den i ugnen i ca 20 minuter eller tills du fått den hära fina gyllene färgen.
LYCKA TILL ! Det är verkligen värt det jag lovar.