SOLTORKATTOMAT BRÖD

Godkväll mina underbara besökare!
Tänkte dela med mig utav de mest utsökta bröd jag någonsin bakat, det är ju också
väldigt bra att låta det stå i kyl och jäsa till morgonsdagen så man får varmt bröd på frukostbordet en tidig morgon innan jobb eller skola. Det som också är så bra är man helt själv kan bestämma om man vill ha det i bullform eller som baguette eller också som limpor. Väldigt enkelt är det också och jag menar man slipper de där konserverade bullarna i butiken som stått över helgen och inte möglat för vem vill äta de?
Du behöver:
25 g jäst
500g (1/2 liter) vatten (behöver inte vara kallt)
1 nypa salt
3 msk vit sirap
(vill du ha ett mörkt bröd kan du ersätta med mörk sirap)
10 dl (1 liter) vetemjöl
200g soltorkadtomat på burk
(skivade i bitar, kasta inte spadet)
oregano
andra dagen:
25g jäst
6 dl vetemjöl
gurkmeja
Så här gör du:
I en bakassistent eller i en vanlig bunke, blanda jästen och vattnet.
Tillsätt salt, sirap och vetemjöl och arbeta för han tills allt blivit till en klump, lägg sedan i de skivade soltorkade tomaterna och vätskan i dem i degen+ oregano.
knåda ytterligare lite och hämta en bunke som är penslad eller sprayad med olja(rapsolja eller smält smör)
lägg i degen och pudra vetemjöl över den, plasta och in i kylskåpet för minst 7 timmar.
God morgon! Nu är ditt bröd snart färdigt.
Tillsätt jästen genom att blanda den i lite vatten i ett glas, ner med det i degen.
Tillsätt vetemjöl och (gurkmeja för en fin färg, kan uteslutas)
När du ser att degen släppt bunken är det dags för att forma.
Fundera på vad du vill få ut ur din deg.
Vill du få ut bullar så får man rundriva dem(lägg en degbit på bordet och tryck den mot bordet och sedan i runda cirklar)
bräck som ser ut som fyrkanter eller limpor/baguetter är det bara att kavla ut degen i ca. 3cm. Tjocklek.
sedan lägger du degbitarna på plåt med pudrat vetemjöl och in i ugnen i 210 celcius 15 min eller tillsed blivit gyllene.
Lycka till nu! Tar lite tid men det är verkligen värt det tills ni testat.